Supersöta Pixy Slime med glitter och pärlor har äntligen kommit till Sverige!

12-Pack Pixy Slime

Under de senaste två åren har trenden med Slime blivit stor över hela världen. De som är unga idag kanske tror att Slime är något som bara funnits några år men för oss som kallar oss vuxna är det ett kärt återseende.

Vi minns dock Slime som en kladdig gegga som tillverkades hemma med ingredienser som man hittade i köket och ofta blev det hela rätt misslyckat.

Så hur och varför blev Slime plötsligt så populärt igen? 

Svaret är ASMR (autonomous sensory meridian response) som är en kittlande känsla och en reaktion på ljud-, känsel- eller luktstimulans. 

När Slime knådas uppstår nämligen en sorts speciella ljud som triggar igång detta fenomen och när dessa sedan kopplas ihop med känslan i fingrarna, färgen och lukten uppstår denna speciella form av njutning.

Pixy Slime Golden Treasure
Pixy Slime Golden Treasure

Ok, men bortsett från ASMR varför är slime så populärt som det är idag?

Den främsta orsaken till att Slime-trenden har vuxit så snabbt beror framförallt på spridningen på sociala medier. Slime tilltalar alla åldrar och det finns bokstavligen överallt. YouTube, FaceBook, Instagram och Pinterest fullkomligen svämmar över av Slime-videos med hundratusentals visningar. Ett nytt fenomen är sk Slime-Convents där Slime-intresserade träffas och utbyter erfarenheter. Dessa tillställningar drar mycket folk och brukar vara mycket uppskattade.

Varför är Slime så trendigt?

Människor från hela världen experimenterar och uppfinner nya recept som de låter sina följare ta del av och nya Slime-butiker poppar upp överallt. Hos dessa kan man inte bara köpa Slime utan få inspiration till nya ingredienser, konsistenser och utföranden.  Nya produkter och tillbehör lanseras hela tiden.

Viktigt att veta är att dessa egentillverkade Slime inte är testade enligt gällande regelverk för leksaker inom EU. Om du själv vill testa att göra eget slime så har vi ett bra recept här!

Pixy Slime  – En nyhet hos oss på Hurry Skurry!

Vi som jobbar på Hurry Skurry är själva stora Slime-fantaster och vi har nu äntligen fått in det magiskt söta varumärket PIXY SLIME som är godkänt och testat enligt de extra hårda reglerna vi har inom EU. PIXY SLIME har släppt en kollektion med 12 olika sorter som var och en har sin speciella konsistens och sitt speciella utseende! Bara namnen är väl härliga – vad sägs om Pixy Slime Strawberry Shake, Pixy Slime Stardust eller Pixy Slime Golden Treasure?

Pixy Slime Pearl
Pixy Slime Pearl

Klicka här för att se hur de ser ut och vilka olika egenskaper de har!

Egen tillverkning av Slime

Om man vill tillverka sitt eget Slime behövs först och främst lim och en aktivator. På hurryskurry.com har vi så mycket som 70 olika lim att välja mellan;  PVA lim, Clear (ofärgat, genomskinligt) samt färgat i en massa olika nyanser och utföranden – se hela sortimentet här. Som aktivator används ofta linsvätska men numera finns det speciella sorters aktivators framtagna för Slime-tillverkning – läs mer om dem här!

Slimetillbehör

Idag finns det en uppsjö med tillbehör att dekorera sitt Slime med. Pärlor, glitter, färger, dofter och dekorationer i form av blommor, frukter, glassar och allt man kan önska finns att välja mellan. Se alla olika varianter här!