Frågor och Svar

Beställning

Kan jag ångra, ändra lagd order eller beställning?
Om du vill avbryta en order efter beställning så maila oss direkt på customerservice@hurryskurry.com. Så fort din order är skickad så går den inte att ångra eller avbeställa. Men du har alltid 30 dagars öppet köp (gäller inte hygienartiklar och varor som kan försämras såsom matvaror, godis och dryck).

Varför ska jag ange min folkbokföringsadress?
Av säkerhetsskäl måste ni ange er folkbokföringsadress vid beställning. Paket levereras till närmaste ombud som väljs av våra fraktbolag. Vi kan alltså inte styra exakt till vilket utlämningsställe som de levererar till. 

Är det säkert att handla hos Hurry Skurry?
Ja, det är alltid säkert att handla hos oss. Vi använder oss av SSL som är ett krypterat format för beställningar. Det innebär att Hurry Skurry aldrig får tillgång till dina betalningsuppgifter utan de går direkt till kortföretaget eller banken.

Hur gammal måste jag vara för att handla hos er?
För att handla hos oss behöver du vara 18 år. Från 16 år får du handla hos oss om du handlar tillsammans med eller med godkännande av målsman.

Leverans

Fraktkostnad
Frakt Zon 1 (Sverige) 69 kronor
Frakt Zon 2 (Danmark, Finland, Tyskland) 129 svenska kronor
Frakt Zon 3 (Estland, Letland, Litauen) 159 svenska kronor
Frakt Zon 4 (Belgien, Luxemburg, Nederländerna, Polen, Slovakien, Tjeckien, Österrike) 199 svenska kronor
Frakt Zon 5 (Bulgarien, Frankrike, Ungern, Irland, Italien, Kroatien, Portugal, Rumänien, Slovenien, Spanien) 229 Svenska kronor 

Hur lång är leveranstiden
Vi har 3-6 arbetsdagars leveranstid, även under julen.

Retur och Reklamation

Ångerrrätt
Du har enligt lag rätt till att ångra köp som du gjort i en nätbutik under 14 dagar. Vi på Hurry Skurry ger dig istället 30 dagars öppet köp (gäller inte hygienartiklar och varor som kan försämras såsom matvaror, godis och dryck).
Returnera varan i oöppnat originalemballage. Varan måste vara oanvänd och i det skick du fick den när du mottog paketet. Varan ska vara komplett. Tänk på att alltid bifoga en kopia på kvittot så att vi kan spåra ditt köp.

Efter att du skickat tillbaka varan så betalar vi tillbaka pengarna till dig.

Det är du som kund som står för returfrakten vid öppet köp, och du måste vid förfrågan kunna bevisa att du skickat produkten, så be alltid om ett kvitto från ditt utlämningsställe (Postnord). Vill du utnyttja ångerrätt så skicka tillbaka varan väl förpackad i originalkartong med ytteremballage, tillsammans med eventuella tillbehör.

Vid paketerbjudanden – som till exempel köp 3, betala för 2 – gäller öppet köp endast på hela erbjudandet. Det går inte att returnera en enskild artikel ur ett paketerbjudande.

Tänk på att alltid bifoga en kopia på kvittot så att vi kan spåra ditt köp eller använder vår returblankett som du hittar här: RETURBLANKETT

Adress
Hurry Skurry
Box 13
162 11 Vällingby
Sverige

Felaktig eller skadad vara vid leverans
Vi går alltid igenom alla varor innan vi skickar dem för att minimera fel vid leverans. Men om något ändå har blivit fel eller en vara har blivit skadad vid transporten så kontakta oss alltid först på customerservice@hurryskurry.com så att vi kan återkomma med hur vi löser felet. I de fall den felaktiga varan ska skickas tillbaka till oss, står Hurry Skurry för returfrakten.

Hur gör jag om min vara går sönder under garantiperioden?
Om något har gått sönder under garantiperioden så kontakta oss alltid först på customerservice@hurryskurry.com innan du skickar tillbaka varan till oss. I de fall vi har kommit överens om att varan ska skickas tillbaka till oss så använder du vår returblankett som du fick med vid leveransen. Tänk på att alltid bifoga en kopia på kvittot så att vi kan spåra ditt köp.

Hur lång är garantin?
Garantin är 2 år från inköpsdatum.